Hvem er vi?

MARIA BAKKEID (helsesykepleier)

Daglig leder av Lillemini AS, samt forfatter av:

Artikler og videoer om søvn , førstehjelp, samt en rekke andre temaer.

Intervjuer fagfolk (barneleger, forskere e.l.) som deler av sin fagkunnskap.

Utdanning:

 • Sykepleier. Til sammen 10 års erfaring fra barneavdeling, samt hjerteavdeling for voksne ved Haukeland Universitetssykehus
 • Helsesykepleier (helsesøster har fått ny tittel). En helsesykepleier er sykepleier med videreutdanning i folkehelse og forebyggende helsearbeid. Jeg har 5 års arbeidserfaring fra helsestasjon (oppfølging av barn fra 0-5 år) i Trondheim kommune.
 • Gjennomgått opplæring i Newborn Behavioral Observation hos RBUP, sertifisert fra Harvard University: En strukturert metode for å observere og forstå babyer fra 0-3 måneder.
 • Gjennomgått instruktørkurs i førstehjelp til voksne og barn hos Norsk Førstehjelpsråd. Hatt ansvar for HLR-opplæring ved Hjerte Medisin Haukeland Universitetssykehus. Medlem hos Norsk Resuscitasjonsråd.
 • Gjennomgått bæreveilederkurs hos Slingababy.

Hva jobber jeg med til vanlig?

 • Jeg er daglig leder og privat helsesykepleier i Lillemini AS. Jeg produserer innhold, artikler og videoer for medlemmer i Lillemini-appen. I tillegg intervjuer jeg ulike fagfolk, samt at jeg har dialoger med foreldre som er medlemmer hos Lillemini.
 • Jeg skriver små snutter på Lilleminis Instagramkonto: «lilleminis»
 • Jeg er mamma til tre fine gutter.

Hva er min hjertesak?

To av mine største hjertesaker, og Lilleminis to hovedverdier er:

 1. Å gi babyen en stemme. Å forsøke å vise kompleksiteten, behovene, ulikhetene, begrensningene og ressursene som ligger hos spedbarn. Selv om de ikke klarer å snakke til oss med ord, så har de mye på hjertet. Jeg har et mål om å forsøke å sette ord på noe av dette slik at både foreldre og fagfolk lettere kan imøtekomme spedbarns behov.
 2. Å styrke foreldre. På engelsk ville man sagt: «To empower parents». Dette handler både om å gi kunnskap, konkrete tips og verktøy som foreldrene kan velge å ta i bruk, men også om å gi foreldre troen på at de som regel selv er de aller beste til å vurdere sin egen baby sine behov. Foreldre er utstyrt med en magefølelse og en slags indre intuisjon om hva som kjennes riktig i møte med sin egen baby. Denne er det så og si alltid klokt å lytte til.

Hva ønsker jeg at du som medlem får ut av tekstene og videoene?

Jeg ønsker at du får økt kunnskap om babyen din, og at du skal kunne trekke ut de tipsene og verktøyene som oppleves som relevant for deg og din lille.

Jeg håper at Lillemini kan bidra til at du lettere kan forstå og imøtekomme akkurat din baby sine behov. I tillegg håper jeg at du skal kjenne deg trygg i deg selv, og stole på magefølelsen du har som mamma eller pappa.  Magefølelsen din er det nemlig viktig å lytte til!

Så håper jeg at du finner noen tips og verktøy her som du kan få nytte av sammen med din egen lille mini.

Om du ønsker å ta kontakt med Maria: Send epost til epost@lillemini.com eller send sms til 949 86 812

PRESENTASJON AV MEDFORFATTERE AV ARTIKLER/VIDEOER:

LISS ANDA (bæreveileder, psykolog)

Forfatter av:

Artikler om temaet Bæring og Barnestyrt mattilvenning

Fullt navn:

Liss «Trylle» Anda

Utdanning:

 • Psykolog
 • Utdannet bæreveileder med Slingababy. Driver bærebiblioteket til Stavanger Slinging

Hva jobber jeg med til vanlig?

 • Jeg jobber som psykolog og kommunikatør på Helsehuset, Stavanger Kommune sitt forebyggende senter.
 • Jeg jobber også med en PdD ved UiB.
 • Og litt sånn diverse på si.
 • Jeg tilbyr bæreveiledning i Stavanger og omegn, samt via Skype gjennom Trøste og Bære bæreveiledning.

Trøste og Bære på Facebook

Nettsiden til Trøste og Bære

Har to barn som jeg har båret mye både for nærheten og frihetens skyld.  Begge har fått spise fast føde selv fra første gang de stjal hvitløksbrød fra voksentallerkenen. Har skrevet bloggen barnestyrt.com som handler om barnestyrt spising.  

Hva er min hjertesak?

Bæring og BLW til folket! Neida. Mestring til folket! Jeg jobber for at folk skal bli litt mer chill i spedbarnsperioden og ellers i livet også. Slutte å sammenligne seg med andre og heller oppleve at de får sitt eget liv til sånn som de ønsker det.

Jeg ønsker at flest mulig foreldre skal få se matgleden og mestringen hos en baby som spiser selv. At foreldre skal stole på at helt vanlig sunn hverdagskost er godt nok, både for små og store!

Hva ønsker jeg at du som medlem får ut av tekstene?

Jeg ønsker at du skal bli inspirert til å klatre på læringskurven for å få til bæring med ditt barn. Nesten alle barn elsker å bli båret. Det ligger så mye kos, frihet og godt samvær i bæring at jeg ikke synes noen burde måtte gå gjennom småbarnslivets ganske hverdagslige og mørke dal helt uten.

Så håper jeg at du kan få mot og inspirasjon til å la barnet ditt delta aktivt i måltidene sine sammen med familien. Og til å stole på at barnet selv bestemmer hvor mye fast føde det trenger, og hvor mye melk.

MARTE BERGSENG (bæreveileder)

Produsent av:

Videoer under temaet Bæring

Fullt navn:

Marte Bergseng

Utdanning:

Jeg er utdannet bæreveileder, både ved School of Babywearing UK og ved Slingababy.

Hva jobber jeg med til vanlig?

Jeg jobber som bæreveileder hos Bærehjelpen, hvor jeg hjelper foreldre med bæring og bæretøy. I tillegg jobber jeg som butikkmedarbeider i babybutikk.

Bærehjelpen på Facebook

Bærehjelpen på Instagram

Bærehjelpens nettside

Hva er min hjertesak?

At bæring er for alle:

 • Uansett HVA man bærer i
 • Uansett hvor lange eller korte stunder man bærer
 • Uansett hvorfor man bærer
 • Uansett kjønn!

Hva ønsker jeg at du som medlem får ut av videoene?

Jeg ønsker at du skal fåt il bæringen, sånn at du får en enklere hverdag som forelder. Derfor har jeg laget filmer med enkle veiledninger for bæretøy – og tips til hva du kan gjøre hvis du opplever litt humper på veien.

KRISTINE SKJØTHAUG (master i ernæring, fysioterapeut)

Forfatter av:

Artikler under temaet «Babymat»

Fullt navn:

Kristine Kårstad Skjøthaug

Utdanning:

Fysioterapeut med master i ernæring

Hva jobber jeg med til vanlig?

 • Jeg er leder for frisklivssentralen på Helsehuset Stavanger. Der jobber jeg med fysisk aktivitet, kosthold og levevaner. Helsehuset er Stavanger kommunes senter for helsefremmende og forebyggende tjenester.
 • Jeg har også gitt ut boken «Lag babymat» og blogger om babymat på lagbabymat.no  
 • Og så har jeg tre jenter og en mann som er smaksprøvekaniner på nye oppskrifter.

Hva er min hjertesak?

Den gylne middelvei! Det er ikke farlig å kjøpe babymat på butikken, og det er ikke vanskelig å lage maten selv. Da jeg flytta hjem fra Australia og laget babymaten selv var det litt rart og litt sært. Nå ser jeg at stadig flere er opptatt av hjemmelaget babymat. Samtidig har også kjøpematen fått et ufortjent dårlig rykte. Vi må ikke velge ytterpunktene; kjøp litt, lag litt og husk å ta vare på deg selv også!

Hva ønsker jeg at du som medlem får ut av tekstene?

Trygghet til å velge en metode for mattilvenning som passer for din familie og livssituasjon, og raushet til å akseptere at andre velger annerledes. Det finnes flere veier til målet, og alle foreldre gjør mye rett – og alle gjør en bommert innimellom. Vi tjener mye på å være rause med hverandre.

INGVILL ØVSTHUS (psykolog)

Forfatter av:

Tekster under temaet «Psykisk helse i babytiden»

Fullt navn:

Ingvill Øvsthus

Utdanning:

 • Psykolog
 • Master i klinisk helsevitenskap med vekt på smertelindring og fødselsangst

Hva jobber jeg med til vanlig?

 • På dagtid jobber jeg med psykisk helse og rus i Trondheim kommune.
 • På kvelder og i helger jobber jeg gjennom firmaet mitt Partum Psykolog. Jeg treffer kvinner og par som møter utfordringer knyttet til svangerskap, fødsel og spedbarnstid, samt holder kurs i mental fødselsforberedelse.

Partum psykolog på Instagram

Hva er min hjertesak?

Jeg brenner for at kvinner og par skal ha det best mulig under svangerskap, fødsel og spedbarnstid. Da trenger man god informasjon om hva som er normale psykologiske utfordringer, og det må være enkelt å få hjelp hvis man trenger det.

Hva ønsker jeg at du som medlem får ut av tekstene?

Jeg håper at mine tekster kan gi aha-opplevelser og senke skuldre. Å bære frem og ta vare på et barn er intenst, krevende og fantastisk. Det hadde vært rart hvis ikke det preget oss psykisk!

ANN-MAGRIT LONA (helsesykepleier og IBCLC internasjonalt sertifisert ammeveileder)

Forfatter av:

Tekster under temaene «Flaskemating» og «Amming».

Fullt navn:

Ann-Magrit Lona

Utdanning:

Sykepleier med videreutdanning til helsesøster, utdannet ammeveileder gjennom høgskolen i Hedemark og IBCLC (internasjonalt sertifisert ammeveileder), per i dag kun 3 helsesøstre med denne utdanningen i Norge.

Hva jobber jeg med til vanlig?

Jeg jobber som helsesøster og ammeveileder ved en helsestasjon i Trondheim kommune.

Hva er min hjertesak?

At alle som ønsker det får god og tett oppfølging av amming fra starten, og at alle som trenger det har tilgang til engasjerte ammeveiledere som arbeider kunnskapsbasert.

Hva ønsker jeg at du som medlem får ut av tekstene?

Jeg ønsker å gi deg noen tips og triks som kan hjelpe deg til å mestre amming. Og så ønsker jeg å gi litt konkrete tips til deg som flaskemater babyen din.